2010-03-13 14:25 #0 av: Helajna

Här skriver jag om en av mina favorit böcker. Alla bilder har jag tagit själv.

Den här boken erbjuder en omfattande beskrivning av svenska möbler under 500 år. Den presenterar inte bara de klassiska stilepokerna som "barock", "senbarock" osv. utan även de olika tiderna i varje epok. Dess ursprung och karaktärsdrag.
Den ger även en historia kring möbler och dess ursprung, användning och estetiska drag. Allt från exlusiva möbler i finare hem till furupallar visas från medeltiden fram till idag.

Genomn den omkring 360 sidor långa boken visas även speciella formigvare genom svensk historia, dess största verk, kännetecken och stämplar.
Även hantverkarna, mästarna, arkitekterna men även inredningstrender och utländskt inspirerande som präglat möbelkonsten och modet här i Sverige.
I boken presenteras många möbler för första gången i färg vilket gör boken till en mycket bra bok för de som är intresserade av antikviteter och heminredning.

Det är en mycket bra bok om man vill utöka sina kunskaper inom svensk möbeldesign och tradition och ta det ett steg längre.
Den rad olika författarna som har skrivit boken, så som Bengt Nyström, Sigrid Eklund Nyström, Cilla Robach, Johan Knutsson med flera  har alla anknytning till landets ledande kulturhistoriska museer.

Jag rekomenderar denna bok MYCKET och den får av mig betyg 5/5:
betyyg.jpg betyyg.jpg betyyg.jpg betyyg.jpg betyyg.jpg

träning 097.jpg

träning 098.jpg