30 - DESIGN

Något underligt?

2010-04-27 22:57 #0 av: NaimaG

Äger du något underligt antikt där hemma som du inte riktigt kan sätta klämm på varför den tillverkats?

Det gör i alla fall jag. I min ägo har jag, hör och häpna, ett blad i mässing. När man var mindre fick man lära sig att forma saker efter blad man hittade ute i naturen, i varje fall fick jag det när jag gick lekis. Men den dagen då jag hittade samma konstruktion fasst utav mässing haffade jag den direkt till min allmoge-samling. Detta blad kommer från mitten utav 1900-talet. Ja, kanske inte bladet som format det, den är nog äldre än så men just denna underbara utgjutning är därikring.

Vad ska den då användas till? Ja säg det den som vet. Hos mig är den en prydnad medan en del utav mina vänner ser den som en askopp, inget jag vill kalla den för.

Anmäl
2010-04-27 23:58 #1 av: Helajna

vilken vacker! jag är mycket förtjust i blad av någon anledning.
Ska det kanske användas till något typ av fat?


Anmäl
2012-01-06 04:29 #2 av: Evahelene

Om jag inte tar alldeles fel, så är det ett vin-blad som är färebilden. Fatet är tänkt att servera vindruvor på. Jag har ett liknande fat - det har följt mig från det att jag "lämnade boet" (på 70-talet) Glad

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.