35 - Porslin

Mönstret "Mon Amie"

2010-03-13 18:39 #0 av: Helajna

Ett utav mina absoluta favorit mönster är "Mon Amie"
som är designat av Marianne Westman för Rörstrand 1952.

Idag kan mönstret ses på flera olika porslinsdelar.
Bara av att se på mönstret blir jag oerhört glad och jag blir att tänka på sommar, blommor, fika i solen och kanske små fjärilar?

Vad blir du att tänka på då du ser mönstret och vad betyder det för dig? Tycker du om det?:)


Anmäl
2010-03-26 03:06 #1 av: Helajna

Nu har jag sett att antikhandlaren i stan har fått in ett flertal Mon Amie delar! Det är gansak jobbigt att gå förbi var och varannan dag och se dessa dyra i fönstret!


Anmäl
2013-06-15 12:10 #2 av: Caspia

Jag jobbade i hemtjänsten för några år sedan och blev då intresserad av porslin från 1900-talets mitt. Man fick se mycket spännande och det var roligt att höra de gamla damernas relation till det. Mon amie blev min favorit. Det var lite glädje att diska så vackert porslin!
Därefter ropade jag in en tekopp med fat och assiett på tradera. Från den nytillverkade upplagan har jag en burk och fyra frukostskålar (perfekta till kort sagt allt!).

Anmäl
2014-02-04 19:14 #3 av: FruJag

Jag älskar mönstret! Äger både kaffekoppar, assietter, tekopp, gräddkanna och en kaffekanna från originalupplagan. Samt mattallrikar, tekoppar, kaffemuggar, burk och ett paraply i nyupplagan.

Lovely!!

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.