50 - MÖBLER

Stol, gotisk stil?

2013-02-14 16:47 #0 av: LindaBlue

Hej hej, hittade denna stol på en loppis för något år sedan. Undrar om någon kan berätta något om den för mig. Precis när jag köpt den hittade jag en liknande på en nätauktion, den såg ut att ha ungefär samma motiv, på samma ställen, den såg dock nyare ut, och var mycket mer detaljerad, den gick under benämningen "gotisk stol". Min är väldigt sliten, och ganska grov i utförandet på bilderna, dock får det mig att undra om bägge är gjorda efter någon historisk förlaga. 

Anmäl
2013-02-17 08:55 #1 av: Ghosthunter

Härlig stol. Jag antar att det går att fälla upp sitsen så man kan lägga saker där?

Ja, det är en stol i gotisk stil. Troligen tillverkad i början av 1900-talet...iaf första första hälften av 1900-talet.

Jag är dock inte säker på var den är tillverkad....men nere på kontinenten nånstans eller kanske Frankrike om man ska vara lite långsökt....för det är ju en fransk lilja påSkrattar

Dock har den inget högt penningvärde. En sån stol i fint skick får du 300-400 kr för. Men den har ju ett högt affektionsvärde tycker jag!Skämtar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2013-02-17 11:12 #2 av: LindaBlue

Nej, det går faktiskt inte, sitsen är iofs ihålig, inte solid, men bara underifrån så att säga. 

Trodde inte heller den var värd så mycket, men cool är den ju! Bara lite nyfiken på varför det finns andra med samma motiv, fast i olika utföranden så att säga.

Är nästan lite sugen på att försöka samla på mig 4- 6 stycken och ställa upp runt ett träbord!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.