61 - Silver och guld

Vad heter modellen- Silverbestick

2014-03-21 08:49 #0 av: Scully

Är det någon här som är duktig på modeller då det gäller bestick?

Har varit till ett auktionsverk här i min stad för att värdera bestick som jag tänkt sälja då jag har udda av de så räcker de inte till en bjudning. De hittade inte modellen i katalogen och hon trodde den var väldigt ovanlig. Dom är från 1899, och tillverkare CGH. Gaffeln väger 71 gr och skeden 58 gr.

Anmäl
2014-03-22 22:10 #1 av: Evahelene

Jag vet inte vad modellen heter, men tillverkare är iaf firman Hovjuvelerare C G Hallberg. Myclet snygga bestick! Jag har några liknande men i nysilver (det var vanligt att "kopiera" silverbesticksmodellerna och göra dem även i nysilver).

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2014-03-23 09:43 #2 av: Scully

Ja dom är väldigt snygga! Men är lite trist när jag bara har dom. Jo jag har förstått att de gjorde några i nysilver då silver var dyrt. Har själv 3 skedar i den serien, men de är lite mindre än dessa, så antar att dessa är uppläggningsbestick eller något sådant.  Har även några i andra modeller där jag har en i silver och flera i nysilver. En av modellerna är serien "Olga". Har för mig att det är en kniv och en gaffel som är i silver och iaf 5 knivar i nysilver. Kommer inte ihåg hur många gafflar det var, men är ojämnt antal.  Allt det ska bort, tycker det är bättre att någon ska få komplettera sin samling än att de ska ligga i min låda :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.